- Cursus: PE SEH/EFA 2019 2-daagse cursus

 

De SEH heeft in 2018 een nieuwe vorm gekregen met als doel de permanente educatie beter aan te laten sluiten bij uw opleidingswensen.
In 2019 geldt dezelfde opzet: de verplichting om als Erkend Financieel Adviseur 12 PE punten te behalen waarvan minimaal 6 A-punten.


Het tweedaagse programma voor 2019 bestaat uit de volgende onderwerpen:
 


Door het volgen van dit programma voldoet u aan de eisen van de SEH om 12 PE-punten te behalen.
De kosten voor één losse cursusdag bedragen € 217,00
Boekt u beide dagen in één keer dan profiteert u van een pakketkorting van € 25,00. U betaalt dan voor 2 dagen totaal geen € 434,00 maar slechts € 409,00.
De pakketkorting wordt direct verrekend zodra u de tweede cursusdag bestelt.

Met het volgen van onze drie uur durende workshop 'Mijn klant is overleden, wat nu?' behaalt u 3 punten in de B-categorie. er zijn nog meer workshops in ontwikkeling, meer informatie hierover volgt binnenkort.

Heeft u al punten op een andere manier behaald, dan kunt u zonder problemen ons tweedaagse programma volgen. De extra behaalde punten kunt u namelijk doorschuiven naar volgend jaar, Voor het doorschuiven van PE punten naar volgend jaar geldt een maximum van 6 punten.
De registratie van de (extra) behaalde PE punten en het doorschuiven daarvan naar volgend jaar, gebeuren automatisch, u hoeft daar zelf geen actie voor te ondernemen.
Heeft u vorig jaar al gebruik gemaakt van de doorschuifmogelijkheid? Dan hoeft u dit jaar dus niet meer alle vereiste 12 punten te behalen, U heeft echter de mogelijkheid om dat toch te doen, want wat u daarmee dit jaar 'teveel' behaalt, schuift automatisch weer door naar volgend jaar.


Bekijk hier de SEH PE-planning voor 2019

Incompany
Heeft u in uw organisatie 10 of meer medewerkers die de verplichte PE SEH-punten nog moeten behalen? In dat geval kan het interessant zijn om onze cursus intern te organiseren. Eventueel gewoon aan de vergadertafel in uw eigen pand. Neemt u contact met ons op voor een voorstel op maat:

Rien Romeijn 06-53544064 of info@assurantieacademy.nl 
Jeanieke van Leur 0252-743300 of jeanieke@assurantieacademy.nl

Wat biedt het keurmerk u?
Het keurmerk Erkend Financieel Adviseur is een bovenwettelijk keurmerk. Hiermee onderscheidt u zich van de Wft-adviseur. De SEH vindt het belangrijk dat u naast kennis van inhoudelijke aspecten ook een goede adviseur bent die een productoverstijgend en toekomstbestendig advies kan geven aan uw klant. De klant heeft immers meer aan een integraal advies op de lange termijn dan aan een advies waarbij slechts aan de ad hoc productvraag wordt voldaan. Bovendien bouwt u zo een langetermijnrelatie op met uw klant.
Daarom volgt u jaarlijks een SEH PE-programma van twee dagen. U kunt hierbij  kiezen uit meerdere onderwerpen, afhankelijk van uw interesse, achtergrond en adviespraktijk. Tijdens de PE SEH wordt de nadruk gelegd op de onderlinge samenhang tussen diverse financiële onderwerpen. U bent in staat sneller dwarsverbanden te leggen tussen de verschillende klantvragen en overziet de consequenties en financiële mogelijkheden voor het gehele financiële huishouden. Daarvoor zijn vaardigheden vereist die tijdens de klassikale SEH PE worden geoefend en aangescherpt.

Twee keurmerken
Sinds 2017 zijn alle bij SEH aangesloten adviseurs Erkend Financieel adviseur. Omdat in sommige gevallen de titel Erkend Hypotheekadviseur beter aansluit bij de adviesvraag van de klant, is besloten de overgangsperiode te verlengen. Dit betekent dat in 2020 de titel Erkend Hypotheek Adviesur naast het keurmerk Erkend Financieel Adviseur gebruikt mag worden.

U blijft echter in alle gevallen Erkend Financieel Adviseur en dient te voldoen aan alle erkenningseisen die voor Erkend Financieel Adviseur gelden.